Pelletkachel kopen Súdwest-Fryslân

Vergelijk installateurs pelletketels Súdwest-Fryslân

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Súdwest-Fryslân kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool lees je bruikbare informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8751

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Súdwest-Fryslân zeer interessant. Een voorbeeld is de Musa Air 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Súdwest-Fryslân vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Súdwest-Fryslân waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Súdwest-Fryslân

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in sudwest-fryslan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je een aantal vragen over je woning. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Súdwest-Fryslân. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Súdwest-Fryslân


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Súdwest-Fryslân?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €450 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR12C-W (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • HRV120 (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Súdwest-Fryslân. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8749, 8751.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente