Pelletkachel kopen Idsegahuizum

Vergelijk installateurs pelletketels Idsegahuizum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Idsegahuizum kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze website tref je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 8755

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8755
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Idsegahuizum zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Aqua Plus 18 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Idsegahuizum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Idsegahuizum waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Idsegahuizum

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per model.

pelletkachel installateurs in idsegahuizum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen over jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Idsegahuizum. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Idsegahuizum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Idsegahuizum?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €950 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ivo.safe 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Filo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • DAFNE – type Dafne / Ondina (Phebo Stufe SRL), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Idsegahuizum. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8755.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!