Pelletkachel kopen Dedgum

Vergelijk installateurs pelletketels Dedgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dedgum kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check jij actuele gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8764

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8764
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dedgum zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de LP up 6 Armor van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Dedgum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Dedgum waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dedgum

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in dedgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. uw huis. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Dedgum. Vraag om referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dedgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dedgum?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €500 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • TEIA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Paro RAO Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Vesuvio (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dedgum. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8764.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!