Pelletkachel kopen Gauw

Vergelijk installateurs pelletketels Gauw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gauw kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker tref jij praktische toelichtingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 8627

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8627
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gauw iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Levana 8 kW van het merk Olsberg GmbHOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gauw vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gauw waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gauw

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €850 per model.

pelletkachel installateurs in gauw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande het woonobject. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een goede installateur in Gauw. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gauw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gauw?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Unica Term ECO 6 (Unica Term GmbH), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Mavi (Ravelli), vermogen 6,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gauw. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8627.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!