Pelletkachel kopen Smallebrugge

Vergelijk installateurs pelletketels Smallebrugge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Smallebrugge kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker bekijk je uitgebreide adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 8552

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse factoren. We spreken over: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Smallebrugge misschien we dé oplossing. Denk aan de Lyra 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Smallebrugge vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Smallebrugge waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Smallebrugge

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en besparende optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in smallebrugge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over het woonobject. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Smallebrugge. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Smallebrugge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Smallebrugge?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Deca 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 ADRIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Ecofire Miriam 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Smallebrugge. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8552.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!