Pelletkachel kopen Koufurderrige

Vergelijk installateurs pelletketels Koufurderrige

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koufurderrige kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website ontdek je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 8529

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koufurderrige zeer interessant. Een voorbeeld is de Ornella 8 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Koufurderrige vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Koufurderrige waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Koufurderrige

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in koufurderrige


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel experts zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen met betrekking tot jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Koufurderrige. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koufurderrige


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Koufurderrige?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €700 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aquas 15 (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 6 kW Asso (PN Metal), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anna 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Koufurderrige. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8529.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!