Pelletkachel kopen Hommerts

Vergelijk installateurs pelletketels Hommerts

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hommerts kopen opent nieuwe deuren om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze website tref jij veelzijdige raadgeving die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8622

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8622
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hommerts zeer interessant. Dat kan zijn de Topo II van het merk RikaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hommerts vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hommerts waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hommerts

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hommerts


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over je huis. Denk aan het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een goede installateur in Hommerts. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hommerts


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hommerts?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €700 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • AQA S TPAS 15 (UNGARO S.r.L.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Rave 80 (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hommerts. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8622.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!