Pelletkachel kopen Sibrandabuorren

Vergelijk installateurs pelletketels Sibrandabuorren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sibrandabuorren kopen biedt jou de kans om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze website bekijk je veelzijdige informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 8647

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8647
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sibrandabuorren zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Icon 7.0 – B6S van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sibrandabuorren vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Sibrandabuorren waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van februari 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sibrandabuorren

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en besparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in sibrandabuorren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent jouw woning. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Sibrandabuorren. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sibrandabuorren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sibrandabuorren?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • family.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Aspen 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire da inserimento indro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 11,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sibrandabuorren. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8647.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!