Pelletkachel kopen IJlst

Vergelijk installateurs pelletketels IJlst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJlst kopen biedt jou de kans om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk je actuele raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 8651

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene onderdelen. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8651
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJlst iets om te overwegen. Dat kan zijn de Roberta Air 60 van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in maart 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel IJlst vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in IJlst waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van maart 2023 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in IJlst

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in ijlst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een goede installateur in IJlst. Let op reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in IJlst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in IJlst?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen de €500 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • HR70 (Ravelli), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Elisabeth idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in IJlst. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8650, 8651.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!