Pelletkachel kopen Jutrijp

Vergelijk installateurs pelletketels Jutrijp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jutrijp kopen is bij uitstek geschikt om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze pagina lees jij waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8623

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Onder andere: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8623
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jutrijp een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Stylo 6 van het merk Nordic FireMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Jutrijp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Jutrijp waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jutrijp

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in jutrijp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande het woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Jutrijp. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Jutrijp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Jutrijp?

Tegenwoordig zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €550 en €1450. Je kunt denken aan:

 • AQA S TPAS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • RCV 1000 (Ravelli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Jutrijp. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8623.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!