Pelletkachel kopen Scharnegoutum

Vergelijk installateurs pelletketels Scharnegoutum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scharnegoutum kopen maakt het mogelijk om uw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website tref je praktische gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 8629

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scharnegoutum zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Scharnegoutum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Scharnegoutum waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Scharnegoutum

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in scharnegoutum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Scharnegoutum. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scharnegoutum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Scharnegoutum?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €500 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Unica Term PLUS 7 (Unica Term GmbH), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Aria Classic (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Scharnegoutum. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8629.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!