Pelletkachel kopen Hidaard

Vergelijk installateurs pelletketels Hidaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hidaard kopen is bij uitstek geschikt om je woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze tool ontdek je waardevolle raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 8737

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update oktober 2023)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hidaard zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Aura 9.0 van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in oktober 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hidaard vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hidaard waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in oktober 2023 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hidaard

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in hidaard

Omliggende plaatsen:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen over je huis. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en selecteer een uitstekende installateur in Hidaard. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hidaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hidaard?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €650 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ray water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MINTA AIR (8 S1) (Red), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Hydria 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hidaard. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8737.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!