Pelletkachel kopen Molkwerum

Vergelijk installateurs pelletketels Molkwerum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Molkwerum kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker lees jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 8722

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. We spreken over: type huis, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update oktober 2023)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Molkwerum een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Ecofire Miriam 9 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in oktober 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Molkwerum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Molkwerum waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in oktober 2023 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Molkwerum

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in molkwerum

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van uw huis. Bijvoorbeeld het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een erkende installateur in Molkwerum. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Molkwerum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Molkwerum?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • PAT SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 100 Touch (Ravelli), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Nina (Pasian), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Molkwerum. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8722.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!