Pelletkachel kopen Westhem

Vergelijk installateurs pelletketels Westhem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westhem kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij veelzijdige raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8616

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. We spreken over: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westhem iets om te overwegen. Denk aan de Rocca C van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Westhem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westhem waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westhem

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in westhem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake het huis. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Westhem. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westhem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Westhem?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €450 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Camino Idro 25 (TSP), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Natura 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Westhem. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8616.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!