Pelletkachel kopen Idzega

Vergelijk installateurs pelletketels Idzega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Idzega kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 8612

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8612
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Idzega misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Nolak 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Idzega vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Idzega waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Idzega

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in idzega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een uitstekende installateur in Idzega. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Idzega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Idzega?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen de €650 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Riflesso 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Malu (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Idzega. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8612.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!