Pelletkachel kopen Indijk

Vergelijk installateurs pelletketels Indijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Indijk kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website check jij toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 8553

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Onder andere: type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Indijk geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Camilla 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Indijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Indijk waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Indijk

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in indijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Indijk. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Indijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Indijk?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €400 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Fiamma 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 OLGA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Ecofire Miriam 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Indijk. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8553.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!