Pelletkachel kopen Weststellingwerf

Vergelijk installateurs pelletketels Weststellingwerf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weststellingwerf kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze website check jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8389

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weststellingwerf zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Aura 80 van het merk KloverOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Weststellingwerfconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Weststellingwerf vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Weststellingwerf waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Weststellingwerf

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in weststellingwerf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. uw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een goede installateur in Weststellingwerf. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Weststellingwerf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Weststellingwerf?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €400 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Tulip (Air) (Red), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Weststellingwerf. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8389.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente