Pelletkachel kopen Wommels

Vergelijk installateurs pelletketels Wommels

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wommels kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website vind je veelzijdige info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8731

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei factoren. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8731
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update december 2023)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wommels wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de B10 / CORY B10 van het merk L’ArtisticoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in december 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wommels vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wommels waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in december 2023 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wommels

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en besparende optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in wommels


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van je woning. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Wommels. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wommels


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wommels?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €800 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • PE SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Orchidea Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Asteas 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wommels. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8730, 8731.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!