Pelletkachel kopen Rien

Vergelijk installateurs pelletketels Rien

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rien kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check jij waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8641

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8641
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rien misschien we dé oplossing. Denk aan de QUADRA10C van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Rien vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Rien waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rien

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in rien


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen over het woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een goede installateur in Rien. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rien


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rien?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €900 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Vittoria B (Vittoria), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Varana – Infinity (Ravelli), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rien. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8637, 8641.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!