Pelletkachel kopen Tirns

Vergelijk installateurs pelletketels Tirns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tirns kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker vind je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8632

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tirns een uitstekende optie. Dat kan zijn de Pidra 13 Montruex Idra van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tirns vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Tirns waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tirns

Een innovatieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in tirns


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande je huis. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Tirns. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tirns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tirns?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €600 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • RED Camelia Air (Unifire), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Montraux type Emily / Young 110 (Ravelli), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Tirns. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8632.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!