Pelletkachel kopen Hinnaard

Vergelijk installateurs pelletketels Hinnaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hinnaard kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare info die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 8844

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan meerdere factoren. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hinnaard misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Saint Moritz Silent van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hinnaard vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hinnaard waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hinnaard

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hinnaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over jouw woning. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies een geschikte installateur in Hinnaard. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hinnaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hinnaard?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €550 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • 98ELITE.6-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mirella Idro 10 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Aria (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hinnaard. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8844.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!