Pelletkachel kopen Oppenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Oppenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oppenhuizen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij uitgebreide gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8625

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oppenhuizen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Diana van het merk CADEL SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oppenhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Oppenhuizen waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oppenhuizen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in oppenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen belangrijke vragen inzake uw huis. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Oppenhuizen. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oppenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oppenhuizen?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Ethermo TPASTS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Rossi 70 (Ravelli), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oppenhuizen. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8625.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!