Pelletkachel kopen Bolsward

Vergelijk installateurs pelletketels Bolsward

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bolsward kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze website lees je toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8701

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bolsward misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de COMFORT van het merk SELECTAOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bolsward vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Bolsward waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bolsward

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in bolsward


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen omtrent uw woning. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een erkende installateur in Bolsward. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bolsward


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bolsward?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €700 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Frank SX vlak water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRB 120 (Ravelli), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Martina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bolsward. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8700, 8701, 8702.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!