Pelletkachel kopen Offingawier

Vergelijk installateurs pelletketels Offingawier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Offingawier kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze pagina bekijk je waardevolle gegevens die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 8626

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Denk aan: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8626
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Offingawier wellicht iets voor jou. Denk aan de Ecofire Lola 6 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Offingawier vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Offingawier waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Offingawier

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope optie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in offingawier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen verschillende vragen ten aanzien van het huis. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Offingawier. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Offingawier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Offingawier?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €850 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 (UNGARO S.r.L.), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Victor Airplus (Ravelli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Offingawier. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8626.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!