Pelletkachel kopen Longerhouw

Vergelijk installateurs pelletketels Longerhouw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Longerhouw kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool ontdek je handige raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8745

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verschillende variabelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Longerhouw zeer interessant. Bijvoorbeeld de EVO³ 7 van het merk CADEL SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in september 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Longerhouw vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Longerhouw waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van september 2023 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Longerhouw

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in longerhouw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande uw huis. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Longerhouw. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Longerhouw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Longerhouw?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €950 en €1150. Je kunt denken aan:

 • ivo.tec 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Como (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Meissa 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Longerhouw. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8745.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!