Pelletkachel kopen Stavoren

Vergelijk installateurs pelletketels Stavoren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stavoren kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker lees jij praktische details die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 8715

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stavoren wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Unica Term PLUS 9 van het merk Unica Term GmbHNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Stavoren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Stavoren waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stavoren

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en besparende keuze: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in stavoren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste experts werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van je woning. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga voor een geschikte installateur in Stavoren. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stavoren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Stavoren?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €950 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dave SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 120 Style (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Flora Aria (Pasian), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Stavoren. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8715.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!