Pelletkachel kopen Schettens

Vergelijk installateurs pelletketels Schettens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schettens kopen opent nieuwe deuren om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze website tref jij waardevolle gegevens die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 8744

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8744
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schettens zeer interessant. Bijvoorbeeld de c7 globe glass van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schettens vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Schettens waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schettens

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en besparende beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per product.

pelletkachel installateurs in schettens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen met betrekking tot jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies een geschikte installateur in Schettens. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schettens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Schettens?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PE Nova water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • First 8 (Red Pod), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Meissa 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Schettens. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8744.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!