Pelletkachel kopen Blauwhuis

Vergelijk installateurs pelletketels Blauwhuis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blauwhuis kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl check jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8615

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blauwhuis iets om te overwegen. Een voorbeeld is de ivo.tec 13 kW water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Blauwhuis vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Blauwhuis waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Blauwhuis

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en besparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in blauwhuis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. het woonobject. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een erkende installateur in Blauwhuis. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Blauwhuis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Blauwhuis?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €900 en €1300. Je kunt denken aan:

 • IDRO 29 (TSP), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.
 • Natura 7 (Ravelli), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bella idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Blauwhuis. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8615.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!