Pelletkachel kopen Kornwerderzand

Vergelijk installateurs pelletketels Kornwerderzand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kornwerderzand kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8752

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8752
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kornwerderzand een uitstekende optie. Dat kan zijn de I-Dea2 Frontale van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kornwerderzand vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Kornwerderzand waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kornwerderzand

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in kornwerderzand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen die gaan over je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies een erkende installateur in Kornwerderzand. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kornwerderzand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kornwerderzand?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €400 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ivo.safe 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Roco (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Evo (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kornwerderzand. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8752.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!