Pelletkachel kopen Arum

Vergelijk installateurs pelletketels Arum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arum kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze tool check jij actuele details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 8822

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Arum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Meissa 18 van het merk PasqualicchioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Arum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Arum waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Arum

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in arum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn speciale vragen die gaan over uw woning. U kunt denken aan het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Arum. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Arum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Arum?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Norma RR8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 60 US (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Stella 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Arum. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8822.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!