Pelletkachel kopen Tjerkwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Tjerkwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tjerkwerd kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze pagina vind jij bruikbare gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8765

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tjerkwerd geen gek idee. Je kunt kiezen voor de RONDO³ 6.5 van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Tjerkwerd vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Tjerkwerd waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tjerkwerd

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in tjerkwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen aangaande het huis. Denk aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een goede installateur in Tjerkwerd. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tjerkwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Tjerkwerd?

Hedendaags vind je diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • AURA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Domo RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Lava (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tjerkwerd. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8765.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!