Pelletkachel kopen Breezanddijk

Vergelijk installateurs pelletketels Breezanddijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breezanddijk kopen biedt jou de kans om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker bekijk je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8766

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breezanddijk een uitstekende optie. Dat kan zijn de IDRO-DONATO16 van het merk KalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Breezanddijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Breezanddijk waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Breezanddijk

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in breezanddijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. uw woning. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Breezanddijk. Vraag naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Breezanddijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Breezanddijk?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €650 en €1300. Je kunt denken aan:

 • TETI (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Domo Multiair (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Stromboli (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Breezanddijk. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8766.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!