Pelletkachel kopen Hemelum

Vergelijk installateurs pelletketels Hemelum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hemelum kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8584

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8584
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hemelum iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de HALO AIR UP van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hemelum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Hemelum waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hemelum

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hemelum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over de woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Hemelum. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hemelum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hemelum?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €700 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Elena Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Model 900 (Ravelli), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hemelum. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8584.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!