Pelletkachel kopen Kimswerd

Vergelijk installateurs pelletketels Kimswerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kimswerd kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool check je omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 8821

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei factoren. Denk aan: type huis, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kimswerd iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de SPV-M13 ADRIA van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kimswerd vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Kimswerd waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kimswerd

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kimswerd

Plekken in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen over het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een erkende installateur in Kimswerd. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kimswerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Kimswerd?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €500 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Norma RR8-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Nova 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kimswerd. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8821.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!