Pelletkachel kopen Oosthem

Vergelijk installateurs pelletketels Oosthem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosthem kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina lees je bruikbare details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8618

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende aspecten. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosthem misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava van het merk PN MetalOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oosthem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosthem waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosthem

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en voordelige installatie: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in oosthem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Oosthem. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oosthem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oosthem?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €550 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Orchidea – Bucaneve TA11C (UNGARO S.r.L.), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Olivia Ceramica (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oosthem. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8618.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!