Pelletkachel kopen Tjalhuizum

Vergelijk installateurs pelletketels Tjalhuizum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tjalhuizum kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website ontdek jij omvangrijke gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 8772

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8772
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tjalhuizum geen gek idee. Bijvoorbeeld de Elda Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tjalhuizum vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tjalhuizum waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van februari 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tjalhuizum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende optie: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tjalhuizum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande je woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een professionele installateur in Tjalhuizum. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tjalhuizum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tjalhuizum?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €800 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • ADURO H2 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Domo Multiair PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano- 10 kW Vulcanello (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Tjalhuizum. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8772.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!