Pelletkachel kopen Parrega

Vergelijk installateurs pelletketels Parrega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Parrega kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze website tref jij accurate details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 8763

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Parrega geen gek idee. Een voorbeeld is de Smart water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Parrega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Parrega waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Parrega

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in parrega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Parrega. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Parrega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Parrega?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €550 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • FEBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Paro RAO (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Parrega. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8763.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!