Pelletkachel kopen Warns

Vergelijk installateurs pelletketels Warns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warns kopen stelt jou in staat om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website ontdek je praktische raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8721

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Warns zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Nicolas 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Warns vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Warns waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Warns

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in warns


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers werken in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen over jouw huis. Belangrijk zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een uitstekende installateur in Warns. Kijk naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Warns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Warns?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €800 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Ray SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV120 (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Dea (Pasian), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Warns. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8721.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!