Pelletkachel kopen Folsgare

Vergelijk installateurs pelletketels Folsgare

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Folsgare kopen is bij uitstek geschikt om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8773

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Folsgare iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Alpen van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in maart 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Folsgare vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Folsgare waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van maart 2023 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Folsgare

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in folsgare


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen inzake uw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een professionele installateur in Folsgare. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Folsgare


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Folsgare?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen €800 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Alfa 90 Pellet (Alfaplam), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Domo multiair RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Model 915 (PRO), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Folsgare. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8773.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!