Pelletkachel kopen Burgwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Burgwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burgwerd kopen opent nieuwe deuren om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze pagina bekijk jij waardevolle toelichtingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 8742

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8742
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Burgwerd zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de CLUB COMFORT AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in oktober 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Burgwerd vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Burgwerd waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van oktober 2023 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Burgwerd

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in burgwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Burgwerd. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Burgwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Burgwerd?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €650 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CW21 water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Lotus Hydro (Red), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Burgwerd. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8742.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!