Pelletkachel kopen Woudsend

Vergelijk installateurs pelletketels Woudsend

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woudsend kopen opent nieuwe deuren om je woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt meerdere modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina tref jij uitgebreide aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 8551

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woudsend een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de PG 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Woudsend vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Woudsend waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Woudsend

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in woudsend


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Woudsend. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Woudsend


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Woudsend?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €850 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Crystal 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 NIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Ecofire Lia 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Woudsend. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8550, 8551.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!