Pelletkachel kopen Hichtum

Vergelijk installateurs pelletketels Hichtum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hichtum kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze tool vind jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 8743

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei variabelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8743
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update december 2023)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hichtum zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Excelent 10-KED / Zwart van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in december 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hichtum vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hichtum waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (december 2023) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hichtum

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende oplossing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in hichtum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen m.b.t. jouw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een uitstekende installateur in Hichtum. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hichtum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hichtum?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €900 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • PE water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Gardenia Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hichtum. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8743.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!