Pelletkachel kopen Raerd

Vergelijk installateurs pelletketels Raerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Raerd kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina vind je veelzijdige info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9012

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Onder andere: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Raerd een uitstekende optie. Denk aan de Alba Aria van het merk PasianOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Raerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Raerd waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Raerd

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in raerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen inzake je woonobject. Denk aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Raerd. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Raerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Raerd?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt tussen €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Qlima Fiorina 74 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Stûv P-10 (Stûv SA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 200 (Ravelli), vermogen 22,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Raerd. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9012.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!