Pelletkachel kopen Boazum

Vergelijk installateurs pelletketels Boazum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boazum kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website tref jij praktische adviezen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8635

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boazum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de KS 115 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Boazum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Boazum waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boazum

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in boazum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake uw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Boazum. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boazum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Boazum?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen de €950 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • RED Loto multi air (Unifire), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Duo 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sabine idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Boazum. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8635.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!