Pelletkachel kopen Gaastmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Gaastmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gaastmeer kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website lees jij samengestelde details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8611

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gaastmeer geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Piro van het merk ITCOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gaastmeer vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gaastmeer waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gaastmeer

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €800 per model.

pelletkachel installateurs in gaastmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen verschillende vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Gaastmeer. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gaastmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gaastmeer?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Arianna 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Flavia (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gaastmeer. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8611.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!