Pelletkachel kopen Iens

Vergelijk installateurs pelletketels Iens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Iens kopen biedt jou de kans om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8733

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Iens een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de STREAM COMFORT AIR van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in september 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Iens vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Iens waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van september 2023 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Iens

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in iens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen over het huis. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Iens. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Iens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Iens?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €600 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Frank vlak water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Tulip (Air) (Red), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Delya 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Iens. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8733.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!