Pelletkachel kopen Hindeloopen

Vergelijk installateurs pelletketels Hindeloopen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hindeloopen kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 8713

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Onder andere: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hindeloopen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de TETI van het merk 3Spark by MAXI SrlEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hindeloopen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Hindeloopen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hindeloopen

Een nieuwe is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en relatief goedkope beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hindeloopen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent uw huis. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een goede installateur in Hindeloopen. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hindeloopen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hindeloopen?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €500 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Smart SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 200 (Ravelli), vermogen 22,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Alba Aria (Pasian), vermogen 14,7 [KW], €735 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hindeloopen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8713.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!