Pelletkachel kopen De Fryske Marren

Vergelijk installateurs pelletketels De Fryske Marren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Fryske Marren kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina tref jij praktische raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8561

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Fryske Marren zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Roberta Air 60 van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €160,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Fryske Marren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in De Fryske Marren waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Fryske Marren

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-fryske-marren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande je woonobject. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in De Fryske Marren. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Fryske Marren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Fryske Marren?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR8-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Varana – Infinity (Ravelli), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Fryske Marren. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8560, 8561.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente