Pelletkachel kopen Loënga

Vergelijk installateurs pelletketels Loënga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loënga kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina vind je praktische raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8631

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8631
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Loënga een uitstekende optie. Dat kan zijn de Jessica Air 6 van het merk LaminoxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Loënga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Loënga waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Loënga

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en besparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in loenga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel experts zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen over je huis. U kunt denken aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een uitstekende installateur in Loënga. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Loënga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Loënga?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €850 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Unica Term PLUS 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Lisa Plus (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Loënga. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8631.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!