Pelletkachel kopen Gaast

Vergelijk installateurs pelletketels Gaast

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gaast kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze website vind je omvangrijke adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8757

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8757
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gaast zeker een goede optie. Dat kan zijn de DALIA AIR (6 S1) van het merk RedNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Gaast vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Gaast waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gaast

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en voordelige optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in gaast


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van de woning. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Gaast. Bekijk de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gaast


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gaast?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €650 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Jack water+ 10kW (Wodtke), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Revo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Fenice 9 / Chimera 9 (Phebo Stufe SRL), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Gaast. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8757.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!